Rally-Toko

Rally-tokossa koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-toko sopii lajina kaikille ihmisille ja koiraroduille. Laji sopii myös mainiosti yhteistyön ja kontaktin parantamiseen, iloiseen temppujen opettamiseen ja aktivointiin.

Rally-tokoa koulutetaan LeVeK ry:ssä ympäri vuoden useammassa ryhmässä: talvisin hallissa ja kesäisin omilla kentillämme (nurmi- ja kivituhkakentät). Ryhmiin pääsemisen edellytyksenä on vähintään rally-tokon alokasluokan kylttien tuntemus ja LeVeK ry:n jäsenyys.

Rally-tokossa järjestämme myös erilaisia kursseja. Näitä ovat esimerkiksi rally-tokon perustaitokurssi, alkeiskurssi, jatkokurssi ja kursseja kilpaileville koirakoille. Lisäksi tarjolla on ollut kisamaisia treenikertoja. Näihin osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä, mutta jäsenille osallistumismaksu on yleensä hieman halvempi.

Rally-tokon ryhmissä ja kursseilla opetellaan rally-tokon kylttien oikeanlaista suoritustekniikkaa sekä välillä harjoitellaan kisamaisia ratoja. Koulutuksissa edetään joko ennakkoon suunnitellun rungon pohjalta tai treenaajien toiveiden mukaan. 

Ajankohtaisista kursseista ja koulutuksista ilmoitetaan ainakin LeVeK ry:n nettisivuilla. Kaikkien koulutuksiin osallistuvien koirien on oltava rokotettuja Suomen Kennelliiton rokotusvaatimusten mukaisesti varoajat mukaan lukien ennen kurssin tai treenaamisen alkua!

Rally-tokosta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä rally-tokovastaavaan.

Lisää voit lukea mm.  Suomen Palveluskoiraliiton sivuilta.

Tulevat kilpailut ja tapahtumat