Toiminta

AGILITY

Agility on esteratakilpailu, jossa koiraa ohjataan erilaisten esteiden yli. Parhaimmillaan laji on ohjaajan ja koiran täydellistä yhteistyötä. Ensimmäiset viralliset agilitykilpailut järjestettiin Suomessa 1987. Agility on levinnyt ympäri maailman ja lajin Maailmanmestaruuskilpailut järjestetään vuosittain. Suomessa MM-kisat on järjestetty vuonna 2000 ja 2008.

Agilitykoulutuksesta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Katri Ojaniemi : katri.ojaniemi@gmail.com

PK-LAJIT

 

Nenähommat ovat koirille mieluisia. Niitä rekut pääsevät toteuttamaan ns maastolajeissa ja ohjaajat saavat siinä sivussa liikuntaa ja raitista ilmaa mukavassa seurassa. Monia puraisee siinä sivussa kisakärpänen. 

Maastolajeista treenaamme metsäjälkeä, henkilöhakua, etsintää ja viestiä sekä esineruutua.  Järjestämme myös koulutusta ja kursseja eri lajeissa. Joukkomme koostuu aktiivisista ja toimintaan sitoutuneista ihmisistä ja hyvin erirotuisista koirista. Lajeihin pääsee tutustumaan, ellei niistä ole aikaisempaa kokemusta.

Pk-tottelevaisuutta treenataan keväästä syksyyn kentällä maanantaisin ja perjantaisin klo 18 alkaen. Tervetuloa tutustumaan!

Jos maastolajit kiinnostavat, ota rohkeasti yhteyttä pk-vastaavaan Anne Auren-Elonen : a.auren@hotmail.fi

RALLY-TOKO


Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Rally-tokossa suoritetaan rata, joka koostuu erilaisista tehtäväkyltistä. Kylttejä on radalla 10–20 kpl 3-5 metrin välein, ja rata vaikeutuu mitä korkeammalle luokissa edetään. 

Rally-tokoa koulutetaan LeVeK ry:ssä ympäri vuoden useammassa ryhmässä, talvisin hallissa ja kesäisin omalla kentällämme. Koulutuksia on niin aloitteleville kuin kilpailevillekin ja järjestämme myös möllirally-kisoja ja virallisia kisoja. LeVeK ry on myös osallistunut rally-tokon SM- ja Piirinmestaruuskisoihin.

Mikäli laji kiinnostaa ja haluat tulla tutustumaan, ole yhteydessä rally-tokovastaavaan:
Jenni Paavilainen : rallytoko.levek@gmail.com

TOKO


Tokoa koulutetaan ympäri vuoden tiistaisin LeVeK:n omalla kentällä. Toko-koulutuksen alaisuuteen kuuluvat myös tottelevaisuuden peruskurssit, eli pentukurssit, arkitottelevaisuuskurssit ja toko:n alkeiskurssit. 

Tokoiluun tai tottelevaisuuden peruskursseihin liittyvistä asioista voi rohkeasti kysellä lisää ottamalla yhteyttä toko-vastaavaan Susanna Juuristo ja Miikku Pietilä : toko.levek@gmail.com